Vignarola

IMG_4876_crop2

Vignarola is een bordje lente op tafel. Italiaanse lente. Primavera. Hoe u artisjokken schoon moet maken, dat ga ik u niet vertellen. Niet omdat ik daar geen zin in heb, maar omdat er fantastische instructievideo’s  op YouTube zijn te vinden. Die dat veel beter laten zien dan ik in woord kan vertellen.

Ingrediënten
2 artisjokken
200 gram gedopte tuinbonen
200 gram gedopt erwtjes
bosje stengeluitjes
200 gram spinazie
1 citroen
50 gram prosciutto
Handvol verse munt
Handvol verse bladpeterselie
peper en zout
olijfolie
Kippenbouillon

Bereiding
Maak de artisjokken schoon. Kook ze 10 minuten en snijd de harten in vieren. Snijd de pancetta en stengeluitjes in stukken en fruit 1 minuut in een beetje olie. Schenk er de bouillon over en voeg de tuinbonen en artisjok toe en laat 10 minuutjes zachtjes koken. Voeg de erwtjes en de spinazie toe en laat nog eens 2 minuten koken. Proef en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Voeg er op het laatst de munt en peterselie aan toe, schep op diepe borden en sprenkel er aan tafel nog wat olijfolie over.

Wil je reageren? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s