Ingrediënten
500 gram pompoen (geschild, van zaad ontdaan en in kleine stukken)
1 winterwortel (geschild en in kleine stukken)
1 ui (gesnipperd)
2 zoete aardappelen (geschild en in kleine stukken)
1 teentje knoflook (gesnipperd)
Blik kikkererwten
Stukje gemberwortel (fijn gesneden)
½ halve theelepel komijn
1 theelepel koriander
1 theelepel kaneel
2 theelepels ras el hanout
Sap van een halve citroen
1 theelepel harissa
Bosje verse koriander
Peper en zout
olie
Bereiding
Verhit een grote pan met een bodempje olie op een middelhoog vuur. Voeg de pompoen, wortel, ui, zoete aardappel, knoflook en gemberwortel toe en bak gedurende 2 à 3 minuten. Voeg de gemalen komijn, koriander, kaneel en ras el hanout toe, samen met peper en zout en een theelepel harissa en bak nog 1 minuut. Schenk een kopje water in de pan en het sap van een halve citroen. Laat koken tot de groenten gaar zijn. Let op dat de groenten niet droog koken en voeg indien nodig nog wat water toe. Proef en voeg naar smaak harissa, peper en zout of specerijen toe. Garneer met verse koriander en dien op.