Sperziebonen met champignon en venkel

IMG_4887

Ingrediënten
500 gram sperziebonen
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 venkel, eerst doormidden en dan in plakken gesneden
250 gram champignons, schoongemaakt en in plakjes
Zout en peper
Olijfolie
boter

Bereiding
Maak de sperziebonen schoon en kook ze beetgaar in wat water met zout. Verwarm een grote koekenpan met een laagje olijfolie op middelhoog vuur. Fruit de ui een paar minuten en voeg dan de venkel toe. Bak een paar minuten en voeg dan de plakjes champignon toe. Zet het vuur iets hoger en voeg de knoflook en een klontje boter toe. Laat de champignons op hoog vuur hun vocht verliezen en zorg dat ze mooi glimmen en een bruin randje krijgen. Pas wel op dat de ui en knoflook niet verbranden. Zet het vuur laag en voeg de sperziebonen toe. Breng op smaak met zout en peper en een scheut olijfolie. Warm nog een paar minuten door.

Wil je reageren? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s