Soep van geroosterde pompoen met gepofte knoflook

IMG_4880

Ingrediënten
1 ronde, oranje pompoen
1 bol knoflook
rozemarijn
salie
tijm
peper en zout
olijfolie
bouillon (kippen- of groentebouillon)

Bereiding
Warm de oven voor op 180°. Schil de pompoen, verwijder de pitjes en snijd de pompoen in parten. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de pompoenparten erop, bestrooi met rozemarijn, salie en tijm en peper en zout naar smaak. Sprenkel er ongeveer drie eetlepels olijfolie over en hussel door elkaar zodat alle stukken pompoen zijn ingesmeerd met olie en de kruiden over de pompoen zijn verdeeld. Snijd een bol knoflook dwars doormidden, strijk de helften in met een beetje olijfolie en pak de twee helften in aluminiumfolie. Leg de pakketjes ongeveer 60 minuten in de oven. Zet de pompoen daar na 15 minuten bij. Haal de pompoen en de knoflook uit de oven. Doe de pompoen in een soeppan, schenk daar zoveel bouillon bij totdat de stukken pompoen net onder staan en breng aan de kook. Haal de knoflook uit de folie. De knoflook is nu zacht, smeerbaar en bijna zoetig van smaak. Doe zoveel knoflook bij de soep als u lekker vindt. De overige knoflook kunt u bewaren en gebruiken bij vlees, groenten of in spreads. Als de soep gekookt heeft, zet u het vuur uit en pureert u de soep met de staafmixer. Proef en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Wil je reageren? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s