Een gemakkelijke salade die ook visueel zeer aantrekkelijk is. Veel effect met weinig werk!
Ingrediënten
1 kropje little gem
1 kropje radicchio (of roodlof)
1 stengel bleekselderij
2 peren
50 gram gorgonzola
walnoten
olijfolie
balsamicoazijn
mosterd
honing
Peper en zout
Bereiding
Maak de bladen van de little gem en radicchio voorzichtig los van de krop, was ze en schik ze in een schaal. Rooster een handvol walnoten in een droge pan. Schil de peren, snijd ze in plakken, smeer ze in met olijfolie en leg ze in een hete grillpan, net zolang totdat ze mooie grillstrepen hebben. Leg de peer op de sla. Snijd er een stengel bleekselderij overheen. Breek de gorgonzola in stukken en verdeel over de peer. Strooi de walnoten eroverheen. Maak een dressing van de olie, balsamico, mosterd, honing, peper en zout en druppel over de sla.