Op dit recept kunt u eindeloos variëren. Doe er eens edamame door. Of een handvol noten.
Ingrediënten
Gemengde sla, rucola, mizuna, snijbiet, babyspinazie
Handvol sugarsnaps
Handvol erwtjes
5 radijsjes
Bosje stengeluitjes
1 à 2 tomaten
Stukje komkommer
100 gram parelgort
50 gram feta
Handvol dille, fijngesneden
Handvol munt, fijngesneden
olijfolie
sap en rasp van 1 citroen
honing
Mosterd
peper en zout
Bereiding
Kook de parelgort volgens de verpakking. Giet af, meng er een paar eetlepels olijfolie, de rasp van een citroen en het sap van een halve citroen doorheen en laat afkoelen. Kook de sugarsnaps en erwtjes een paar minuten tot ze beetgaar zijn. Spoel meteen af in koud water en zet apart. Snijd de tomaat en komkommer in stukjes en snijd de radijsjes en de stengelui fijn. Meng door de parelgort. Maak een schaal op met de gemengde sla en de parelgort. Strooi er de dille, munt en feta over. Maak een dressing van olijfolie, het sap van een halve citroen, een theelepel mosterd, honing, peper en zout en sprenkel over de salade.