Salade met geroosterde bietjes en geitenkaas

IMG_4129_crop

Van roosteren worden bietjes nog lekkerder. Zoals zo veel groenten. Probeer maar eens!

Ingrediënten
Gemengde sla
3 kleine bietjes
1 kleine ui, gesnipperd
Paar takjes verse tijm
50 gram zachte geitenkaas
50 gram walnoten
Balsamicoazijn
olijfolie
sinaasappel
honing
Mosterd
peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°. Maak de bietjes schoon en schil ze. Verpak de bietjes met wat peper, zout en takje verse tijm en een beetje olijfolie in aluminiumfolie. Rooster de bietjes 1 uur in de oven. Rooster intussen de walnoten in een droge koekenpan. Haal de bietjes uit de oven, haal ze uit het aluminiumfolie en snijd in kwarten. Verhit een paar eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de in kwarten gesneden bietjes toe en 2 eetlepels balsamicoazijn. Roer de bietjes goed door de balsamico en laat 2 minuutjes op laag vuur inkoken en draai dan het vuur uit. Laat de bietjes afkoelen in de balsamico stroop.
Maak een dressing van 2 eetlepels sinaasappel sap, 4 eetlepels olijfolie, een theelepel mosterd, peper en zout. Voeg honing, sinaasappelsap en sinaasappelrasp naar smaak toe. De smaak van de dressing moet een mooie mix van zoet en zuur zijn. Leg de sla op de bordjes en schik er de geglaceerde bietjes, de geitenkaas en de walnoten over. Sprenkel er de dressing over.

Wil je reageren? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s