Pompoensoep

20140907_141943_crop

Pompoenen zijn er in tal van soorten en maten. De hoeveelheid bouillon hangt sterk af van het gewicht van de pompoen. Reken ongeveer op 1 liter bouillon per 500 gram pompoen (schoon en in stukken). Je kunt ook aanhouden dat de pompoen in je pan net onder water moet staan.

Ingrediënten
500 gram pompoen (geschild, van zaad ontdaan en in stukken)
1 winterwortel (geschild en in stukken)
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (gesnipperd)
Stukje gemberwortel (gesneden)
1 rood pepertje (gesneden en van zaad ontdaan)
Theelepel gemalen komijn
Theelepel gemalen koriander
Sap van een halve citroen
Bosje verse koriander
2 bouillonblokjes
Peper en zout
olie

Bereiding
Verhit een grote (soep)pan met een bodempje olie op een middelhoog vuur. Voeg de pompoen, wortel, ui, knoflook, gemberwortel en rode peper toe en bak gedurende 2 à 3 minuten. Voeg de gemalen komijn en koriander toe, samen met peper en zout en bak nog 1 minuut. Schenk 1 liter water in de pan of zoveel als nodig totdat de pompoen onder water staat. Voeg de bouillonblokjes toe en het sap van een halve citroen. Laat 20 minuten koken. Draai het gas uit. Snijd de bladeren en stelen van de koriander fijn en voeg toe aan de soep. Pureer de soep met een staafmixer. Proef en voeg naar smaak nog peper en zout toe.

Wil je reageren? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s