Pompoenovenschotel

IMG_5183_crop

Deze ovenschotel lijkt op een gratin dauphinois, maar dan zonder room. Lichter, maar toch een echt herfstig en verwarmend groentegerecht.

Ingrediënten
1 ronde, oranje pompoen
2 tenen knoflook (fijngesneden)
250 gram ricotta
1 takje rozemarijn, de naaldjes fijngehakt
1 theelepel gerookt paprikapoeder
½ theelepel chiliflakes
250 ml bouillon
Peper en zout
Beetje olie of boter

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°. Vet een ovenschaal in met olie of boter. Schil de pompoen, snijd hem in brede parten en verwijder de zaden. Snijd de parten in dunne plakjes en die deze in een kom. Meng ze met de knoflook, rozemarijn, paprikapoeder, chiliflakes en peper en zout. Leg de helft van de plakjes dakpansgewijs in de ovenschaal. Verdeel de helft van de ricotta erover. Leg de overige pompoenplakjes daar weer op en eindig met de rest van de ricotta. Bestrooi met peper en zout. Giet de bouillon erover. Bak 45 minuten in de oven.

Wil je reageren? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s