Pasta met prei, erwtjes en courgette

20140601_133036_crop2

Een fijne zomerpasta. Licht, fris en met veel groenten. Heerlijk op zichzelf of met een stukje vis.

Ingrediënten
pasta
2 stokken prei
1 gewone courgette of 2 kleine, liefst met bloem
150 gram doperwten
4 stengeluitjes
150 ml room
Sap en rasp van 1 citroen
Mosterd
Handvol dille, fijngehakt
Zout en peper
olijfolie

Bereiding
Was de prei en snijd in ringen. Verwarm een pan met een paar eetlepels olie op middelhoog vuur. Bak de prei 5 minuten zachtjes. Kook intussen de pasta en bewaar wat van het kookvocht. Snijd de courgette in de lengterichting doormidden en snijd er halve maantjes van. Doe bij de prei in de pan en breng op smaak met peper en zout. Bak nog eens 3 minuten. Voeg de room toe, samen met het citroensap en de citroenrasp en anderhalve eetlepel mosterd. Laat 5 minuten inkoken. Snijd de stengeluitjes in ringen en voeg samen met de erwtjes toe aan de saus. Laat nog eens 2 minuten zachtjes pruttelen. Roer op het laatste moment de fijngehakte dille erdoor. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe. Roer de pasta erdoor en voeg wat kookwater toe als de saus te weinig vochtig is. Dien op en besprenkel met een paar druppels olijfolie.

Wil je reageren? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s