Pasta met eeuwige spinazie

Eeuwige spinazie (Perpetual spinach; Erbette) houdt het midden tussen spinazie en snijbiet. Fijner van blad en steel dan de laatste en groter van blad dan de eerste. Uiteraard kan het prima vervangen worden door spinazie of snijbiet.

Ingrediënten
250 gram eeuwige spinazie
100 gram pancetta of ontbijtspek
100 gram champignons
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
250 ml room
50 gram versgeraspte Parmezaan
½ blokje bospaddenstoelenbouillon
pasta
olijfolie
Peper en zout

Bereiding
Was de eeuwige spinazie en snijd in stukken. Maak de champignons met een borsteltje schoon en snijd in plakken. Snijd de spek in stukken en snipper de knoflook. Kook de pasta volgens de verpakking in kokend water met zout. Bak spek, champignons en knoflook. Doe er de eeuwige spinazie bij en, als die iets is geslonken, de room. Voeg peper en zout naar smaak toe, plus een half bospaddenstoelenbouillonblokje. Doe de gekookte pasta in de saus, samen met de Parmezaanse kaas. Warm goed door en dien op.

Wil je reageren? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s