Paksoi met oestersaus

Mini-paksoi kun je voor dit gerecht heel laten. Voor iets grotere maak je de hele steel met blad los en laat je die intact. Bij nog grotere paksoi snijd je de stelen in stukken en de bladeren door de helft.

Ingrediënten
500 gram paksoi
2 teentjes knoflook
Stukje gemberwortel
Oestersaus
Rode peper
Stengelui
Peper en zout
olie

Bereiding
Was de paksoi en snijd zoals hierboven aangegeven. Snijd de knoflook en gemberwortel fijn. Verhit een koekenpan of wok met een bodempje olie op hoog vuur. Bak de knoflook en gemberwortel 1 minuut en voeg dan de paksoi toe. Roerbak op hoog vuur gedurende 2 minuten. Zet het vuur wat lager, voeg 2 à 3 eetlepels oestersaus toe en bak nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout, maar wees voorzichtig met zout aangezien oestersaus al zout is van zichzelf. Strooi er voor het opdienen nog wat ringetjes rode peper en stengelui over.

Wil je reageren? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s