Meiraapjes gestoofd in wijn, room en mosterd

Van de smaak van meiraapjes moet je houden. Zelf vinden wij het erg lekker. Het heeft iets van radijs, rettich en ramenas. Peperig en aards. Allemaal leden van de kruisbloemenfamilie, de Brassicaceae. Net als kolen en broccoli’s. Beesten zijn er gek op – en dat vinden moestuiniers dan weer minder leuk. Maar dit recept moet u zeker eens proberen. Heerlijk bij een stukje vis!

Ingrediënten
500 gram meiraapjes, liefst kleine
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd.
4 stengeluitjes
Paar takjes verse tijm
125ml witte wijn
125ml room
Mosterd
2 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
peper en zout

Bereiding
Maak de meiraapjes schoon. Bij kleine meiraapjes is schillen meestal niet nodig. Alleen boven- en onderkant bijsnijden. Grotere exemplaren dun schillen. De meiraapjes vervolgens in parten snijden of in plakken van een halve centimeter dik. Fruit de ui en knoflook 1 minuut in een beetje olie. Schenk er de wijn en room over en roer 1 à 2 eetlepels mosterd erdoor. Ris de blaadjes tijm van de takjes en voeg samen met peper en zout toe. Leg de meiraap erin en breng aan de kook. Laat zachtjes stoven. Controleer voortdurend of de meiraap gaar is. Schenk indien nodig klein beetje water bij. Voeg op het laatst de fijngesneden stengeluitjes en bladpeterselie toe en laat nog 2 minuutjes stoven.

Wil je reageren? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s