Marokkaanse lamsstoof met geroosterde pompoen

IMG_5183_crop

Voor de bereiding van de lamsschouder heb je een pan of braadslede nodig waar het vlees met bot in past. Bruin de bout in een koekenpan en laat hem daarna gaar stoven in een stoofpan op het vuur of een braadslede in de oven. Laat 3 uur rustig garen op een lage temperatuur. Het vlees wordt dan heerlijk zacht en valt zo van het bot af.

Ingrediënten
500 gram pompoen (geschild, van zaad ontdaan en in parten)
1000 gram lamsschouder met been
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
½ halve theelepel komijn
1 theelepel koriander
1 theelepel kaneel
1 eetlepel ras el hanout
Sap van een citroen
1 theelepel harissa
Handvol rozijnen
Handvol gedroogde abrikozen (in stukjes gesneden)
Bosje verse koriander
Peper en zout
olie

Bereiding
Bestrooi de bout met peper en zout. Verhit een koekenpan op een hoog vuur en bruin de bout aan alle kanten. Doe daarna over in een grote pan of braadslede en bereid verder op kleine gaspit of op lage temperatuur in de oven (150°). Bak de ui en knoflook in dezelfde koekenpan, voeg kaneel en ras el hanout toe, bak nog een minuut en blus af met een kopje water. Roer alle aanbaksels goed los van de pan en giet bij het vlees. Voeg citroensap toe en zoveel water dat het vlees net aan het wateroppervlak raakt. Breng aan de kook en voeg rozijnen, abrikozen en harissa toe. Laat 3 uur lang garen op het gas of in de oven. Haal de bout uit de pan en haal het vlees van het bot. Doe dat terug in de pan en proef. Het vlees moet zacht zijn en de saus in de pan dik. Voeg indien nodig een scheutje yoghurt toe. Garneer met korianderblaadjes.
Leg de pompoenparten op een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi er komijn, koriander, peper en zout overheen en drie eetlepels olie. Roer de pompoenparten om en om zodat ze allemaal bedekt zijn met olie en specerijen. Bak de pompoen ongeveer 35 minuten in de oven (180°) totdat ze gaar zijn.
Warm het vlees op en dien op met couscous en de pompoen.

Wil je reageren? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s