Lasagne van snijbiet, prei, erwtjes, ricotta, parmaham en parmezaan

IMG_4118_crop

Lasagne hoeft niet altijd met tomatensaus en bechamel. Hoewel dat ook niet te versmaden is. Zeker in herfst en winter. Maar als de avonden langer worden eten wij ook graag deze variant. Met het zoet van prei en erwtjes en het frisse zuur van een citroen.

Ingrediënten
Lasagnevellen
2 stokken prei
250 gram doperwten
250 gram snijbiet
1 kleine ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (fijngesneden)
250 gram ricotta
125 ml slagroom
20 gram boter
100 gram versgeraspte Parmezaan
100 gram Parmaham
Peper en zout
Citroen
olijfolie

Bereiding
Was de snijbiet en snijd de stelen in kleine stukjes en de bladeren in grove stukken. Was de prei en snijd de stokken in ringen. Bak de ui, de prei en de fijngehakte stelen van de snijbiet zacht in een beetje olie in de koekenpan. Voeg dan de knoflook en de bladeren van de snijbiet toe en bak ze mee tot de bladeren geslonken zijn. Draai het vuur uit en breng op smaak met peper en zout.
Blancheer de doperwten een paar minuten in kokend water, giet af en doe bij de prei en snijbiet.
Meng voor de saus de ricotta met de room, wat citroensap en -rasp en 75 gram Parmezaanse kaas. Breng indien nodig op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 180°.
Kook de lasagnevellen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in kokend water met wat zout.
Vet een ovenschotel in met boter in en leg daarin afwisselend een laag lasagnevellen, saus en groenten. Eindig met een laag lasagnevellen en saus en strooi daar de rest van de Parmezaanse kaas over en enkele klontjes boter. Bak de lasagne ongeveer 30 minuten in de oven.

Wil je reageren? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s