Frittata van snijbiet

IMG_4118_crop

Een frittata houdt het midden tussen een omelet en een Spaanse tortilla. Hij is met bijna alle groenten te maken. Je kunt er ook verschillende groenten(restjes) voor gebruiken en spekjes of schimmelkaas aan toevoegen. Ik maak de frittata in een reuze handig ovenschaaltje met anti-aanbaklaag. Heb je die niet, vet dan een ovenschaaltje goed in of gebruik een koekenpan die ook in de oven mag.

Ingrediënten
4 eieren
Scheutje melk
Peper en zout
50 gram geraspte Parmezaan
1 kleine ui
250 gram snijbiet
olie

Bereiding
Warm de oven voor op 180°. Snipper de ui. Was de snijbiet en snijd de stelen in kleine stukjes en de bladeren in grove stukken. Fruit de ui en de fijngehakte stelen van de snijbiet in een beetje olie in de koekenpan. Bak na 5-7 minuten de bladeren nog even mee tot ze geslonken zijn. Kluts vier eieren en een scheutje melk in een kom en voeg er peper en zout aan toe. Gooi de snijbiet en ui over in een ovenschaaltje. Doe de Parmezaan erbij. Stort het eimengsel erover en roer door elkaar. Bak 20 minuten in de oven.

Wil je reageren? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s