Crumble van rabarber en aardbei

IMG_4865_crop

Een crumble. Misschien wel het favoriete toetje van mijn zoon. Lekker met elk fruit. Maar dat wellustig rode voorzomerfruit als rabarber en aardbei, dat in de oven rood bellenblazend onder de deegkorst uitstulpt: u hoort het al, veel lekkerder dan dit wordt het niet.

Ingrediënten
400 gram rabarber
250 gram aardbeien
1 zakje vanillesuiker
Voor de crumble:
150 gram bloem
100 gram suiker
120 gram boter + extra om in te vetten
Snufje zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°. Vet een ovenschaal in met boter. Was de rabarber en de aardbeien. Snijd de rabarber in stukjes. Ontdoe de aardbeien van de kroontjes en snijd ze doormidden of grote exemplaren in vieren. Leg het fruit in de ovenschaal en strooi er de vanillesuiker over. Doe de ingrediënten voor de crumble in de keukenmachine en laat kort draaien tot het mengsel de consistentie heeft van vochtig zand. Maak er met de hand dikke kruimels van en strooi over het fruit. Bak 30 minuten in de oven.

Wil je reageren? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s