Courgettesoep met linzen

Soms blijven courgettes langer aan de plant dan je van plan was. Voor een soep zijn die grote exemplaren nog prima te gebruiken. Een frisse, kruidige en vullende soep. En nog snel gemaakt ook.

Ingrediënten
2 courgettes
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 blik gepelde tomaten
1 citroen
1 rode peper, van zaad ontdaan en fijngesneden
100 gram rode linzen
2 theelepels ras el hanout
1 theelepel pimenton
Handvol verse koriander
bouillon
Olijfolie
Peper en zout

Bereiding
Was de courgettes, snijd ze in de lengterichting in kwarten, haal het zachte middenstuk met zaadjes eruit en snijd de kwarten in stukjes. Verwarm een soeppan met een paar eetlepels olie op een middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook en rode peper kort. Voeg de courgette toe, bestrooi met zout en peper, de pimenton en ras el hanout en schep goed om. Bak nog een paar minuten en voeg dan de gepelde tomaten toe. Schenk er zoveel bouillon bij dat de courgette net onder water staat. Pers een citroen uit en schenk het sap bij de soep. Voeg de linzen toe en breng de soep aan de kook. Kook de soep ongeveer 25 minuten. De linzen koken stuk. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als je denkt dat de soep te dik gaat worden. Voeg de gehakte koriander toe en pureer de soep met een staafmixer. Proef de soep en voeg naar smaak peper en zout toe.

Wil je reageren? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s