Coucoussalade met bietjes

IMG_4129_crop

Een niet alleen heerlijke, maar door de bloedrode kleur ook prachtige salade. Drama op een bordje!

Ingrediënten
150 gram couscous
100 gram feta
3 bietjes
1 kleine rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
Halve komkommer
4 stengeluitjes
Handvol munt
100 gram walnoten
Citroen
Olijfolie
balsamicoazijn
Peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°. Maak de bietjes schoon, schil ze en rooster ze ingepakt in aluminiumfolie 1 uur in de oven. Laat ze afkoelen en snijd in stukjes. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en hak ze grof. Bereid de couscous volgens de verpaking. Verwarm een koekenpan met een paar eetlepels olie op een middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 3 minuten, doe de bietjes erbij en voeg 2 eetlepels balsamicoazijn toe. Roer de bietjes goed door de balsamico en laat 2 minuutjes op laag vuur inkoken en draai dan het vuur uit. Laat de bietjes afkoelen in de balsamicostroop. Snijd de komkommer in blokjes en de stengeluitjes in ringen. Meng de couscous met de geglaceerde biet en ui, de komkommer en stengelui en de walnoten. Snijd de feta in stukjes, hak de munt fijn en roer door de couscous. Voeg het sap van een citroen toe en een flinke scheut olijfolie, roer goed door en breng op smaak met peper en zout.

Wil je reageren? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s