Clafoutis met loganberries

IMG_4889

Hoogzomer komen wij om in de loganberries. Gelukkig zijn er heerlijke desserts te maken met deze vruchten, zoals een clafoutis. Nu kun je die met bijna alle vruchten maken. Het hele jaar door. Met farmbozen bijvoorbeeld. Of pruimen in de nazomer. Peer met kaneel in de herfst en winter. En kersen in het laten voorjaar. Allemaal lekker!

Ingrediënten
500 gram loganberries
3 eieren
250ml melk
125 gram suiker
75 gram bloem
75 gram gesmolten boter + extra om in te vetten
vanille extract of een vanillestokje
poedersuiker

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°. Vet een bakvorm of ovenschaal in en leg daar de laganberries in. Maak met een mixer een beslag van de eieren, suiker, melk bloem en de gesmolten boter. Voeg een paar druppels vanille extract toe of het merg van een vanillestokje. Schenk het beslag over de vruchten en bak de clafoutis 40 minuten in de oven. Bestrooi met poedersuiker.

Wil je reageren? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s