Caponata van courgette

20140907_141454_crop

Caponata is een Siciliaans gerecht dat eigenlijk van aubergines wordt gemaakt, maar ik heb die dit keer vervangen door courgettes. Niet helemaal zoals het hoort, maar wel een prima en vooral heerlijke manier om de courgettes weg te werken die elke week uit de tuin komen. Het is een gerecht dat warm, lauw en koud gegeten kan worden. Past heel goed bij vis, maar kan ook door de pasta, of als een antipasto.

Ingrediënten
2 courgettes, in blokjes
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
2 paprika’s, geroosterd, ontveld en in stukjes
1 blik gepelde tomaten
1 bosje basilicum
½ bosje munt
handvol gehakte zwarte olijven
2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
Handvol rozijnen
2 eetlepels kappertjes
5 stuks ansjovisfilets
Peper en zout
2 eetlepels Balsamicoazijn
2 theelepels suiker
olijfolie

Bereiding
Verhit een laagje olie in een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en bleekselderij 5 minuten. Snijd de ansjovis fijn en bak 1 minuut mee. Voeg de courgette en knoflook toe en bak nog een paar minuten. Bestrooi met peper en zout. Voeg de tomaten en paprika toe en snijd de tomaten enigszins fijn in de pan. Voeg de olijven, pijnboompitten, kappertjes en rozijnen toe, evenals de balsamicoazijn en de suiker. Roer alles goed door. Laat 20 minuten stoven. Voeg basilicum en munt toe. Schep goed om en proef. Voeg naar smaak peper en zout, balsamico en suiker toe.

Wil je reageren? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s