Caldo verde

20141102_125154_crop

De kikkererwten zijn misschien niet helemaal zoals het hoort. In de originele receptuur komen ze niet voor. Toch doe ik ze er graag in. Geeft net nog wat meer body aan de soep.

Ingrediënten
300 gram boerenkool, in fijne reepjes gesneden
400 gram aardappelen, geschild en in stukjes
Blik kikkererwten (circa 250 gram)
1 grote ui. gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
150 gram chorizo, in blokjes gesneden
Snufje pimenton
peper en zout
olijfolie
1,25 liter bouillon (kippen- of groentebouillon)

Bereiding
Verhit een pan met een bodempje olie op een middelhoog vuur. Fruit de ui kort en voeg de chorizo toe. Bak 2 à 3 minuten. Doe er de blokjes aardappel, een snufje pimenton en de knoflook bij en schep alles 1 minuut lang om. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten koken en voeg de laatste 10 minuten de boerenkool toe. Doe daarna de kikkererwten erbij, laat nog even doorwarmen en dien op.

Wil je reageren? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s