Bulgursalade in kerstkleuren

Ingrediënten
200 gram bulgur
1 grote ui
1 teentje knoflook
Bosje stengeluitjes
Sap van een citroen
olijfolie
bouillon (kippen- of groentebouillon)
100 gram feta
1 theelepel gemalen piment
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel pimenton
Bosje verse koriander
Bosje verse munt
Handvol pistachenootjes
Handvol granaatappelpitjes
Peper en zout

Bereiding
Snipper de ui en knoflook. Fruit een paar minuten in een laagje olie en doe de piment, komijn, kaneel en pimenton erbij. Bak even kort mee. Doe de bulgur erbij, schenk er bouillon over en kook de bulgur in de bouillon volgens de verpakking. Giet daarna overtollig vocht af en doe de bulgur in een schaal. Snijd de koriander en munt fijn, breek de feta in stukken en meng door de bulgur. Schenk er het sap van een citroen en een flinke hoeveelheid olijfolie over, voeg peper en zout naar smaak toe en meng door elkaar. Bestrooi met de pistachenootjes en granaatappelpitjes.

Wil je reageren? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s