Borlottibonen gestoofd

IMG_4381

Wat zijn ze toch prachtig, die verse borlottibonen. Helaas verliezen ze die fijne kleur en tekening bij het koken. Maar gelukkig niet hun fijne smaak.

Ingrediënten
500 gram borlottibonen
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (gesnipperd)
50 gram prosciutto of pancetta (in stukjes gesneden)
Takje rozemarijn
Paar blaadjes salie
Peper en zout
Bouillon
Citroen
olijfolie

Bereiding
Dop de bonen, u houdt dan ongeveer 200 gram over. Verhit een pan met een bodempje olie op een middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en prosciutto of pancetta. Voeg de fijngesneden rozemarijn en salie toe. Strooi de bonen in de pan en schenk er een halve liter bouillon bij. Breng aan de kook en laat ongeveer 45 minuten koken. Let op dat de bonen niet droog koken of te gaar worden. Dien op in een schaal met net zo veel bouillon dat de bonen mooi vochtig zijn. Knijp er een beetje citroensap over, schenk een scheutje mooie olijfolie over en dien op.

Wil je reageren? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s