Nog zo’n heerlijk recept voor loganberries. Maar net als dat hiervoor is ook dit heel goed te maken met ander fruit. Vooral een tikkeltje zurig fruit combineert erg lekker met de zoete frangipane.
Ingrediënten
Circa 300 gram kant en klaar bladerdeeg
500 gram loganberries
Paar eetlepels bosvruchtenjam
Voor de frangipane:
2 eieren
185 gram amandelmeel (of fijngemalen amandelen)
110 gram suiker
85 gram boter
Rasp van een halve citroen
Snufje zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak de frangipane door alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde massa te draaien.
Rol het bladerdeeg uit tot een grote lap van ongeveer een halve centimeter dik en leg deze op de bakplaat. Prik het bladerdeeg in met een vork. Bestrijk het deeg met de jam, maar houdt een rand van ongeveer anderhalve centimeter vrij. Schep de frangipane over het deeg en houd ook nu de rand vrij. Verdeel de vruchten over de frangipane. Plaats de bakplaat in de oven en bak ongeveer 25 minuten, totdat de bladerdeeg gerezen en goudbruin is en de frangipane gaar. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.