Bladerdeeg met roomkaas en courgette

20140907_141454_crop

Een heerlijk hapje voor een zomeravond in de tuin. Glaasje wijn erbij. Beetje sla. Meer hoeft het niet te zijn.

Ingrediënten
4 plakjes diepvries bladerdeeg
125 gram zachte roomkaas
30 gram parmezaan geraspt
1 teentje knoflook, geperst
Rasp van een halve citroen
1 courgette
50 gram prosciutto
Basilicum
Olijfolie
Peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien, snijd ze doormidden en leg de acht helften op de bakplaat. Roer de roomkaas, de parmezaan, citroenrasp en de knoflook door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout. Bestrijk de plakjes bladerdeeg met het kaasmengsel. Snijd de courgette in dunne plakjes en beleg de plakjes bladerdeeg ermee. Strooi een klein beetje peper en zout erover en besprenkel met een druppel olijfolie. Bak de plakjes 20 tot 25 minuten in de oven.
Haal de bakplaat uit de oven en beleg de plakjes met reepjes prosciutto en blaadjes basilicum. Sprenkel er nog een druppel olijfolie over en dien lauwwarm of koud op.

Wil je reageren? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s