Aardbeiencake

Een simpel recept voor een heerlijke cake. Ik maakte hem in een springvorm van 22 centimeter. Dan wordt hij niet zo hoog maar dat vind ik juist lekker. Ik denk dat ik hem een minuut of 40 in de oven heb gedaan. Op 160°. Maar het beste advies dat ik kan geven is de cake goed in de gaten houden, op de kleur letten en regelmatig prikken om te zien of hij al gaar is. De baktijd hangt sterk af van de grootte van de taart- of cakevorm en de hoogte van de cake. Ik vette de springvorm in met boter en bekleedde hem met bakpapier.

Ingrediënten
85 gram roomboter
190 gram bloem
1,5 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
200 gram fijne kristalsuiker
1 ei
120 ml melk
1 theelepel vanille-extract
450 gram aardbeien
kristalsuiker om te bestrooien

Bereiding
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Verwarm de oven voor op 160°. Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf en halveer ze. Meng de bloem met bakpoeder en zout. Meng in een andere kom de boter en de suiker. Ik deed dat eerst met een lepel en ging daarna verder met de mixer. Klop met de mixer tot een romig mengsel. Schenk het ei, de melk en de vanille bij de boter en klop tot een romig mengsel. Voeg het bloemmengsel toe. Mixen totdat je een glad mengsel hebt (het lijkt eerst te schiften, maar als de bloem erbij gaat, komt alles goed). Giet het mengsel in de vorm. Verdeel de aardbeien over de bovenkant. Bestrooi met de extra kristalsuiker. Zet de cake in de oven en bak 40-60 minuten (zie boven).