Over deze website

Een website
Verwacht geen professionele tuintips op deze site. Daarvoor zijn er heel wat betere te vinden op het web. De ervaringen van een (beginnend) moestuinier. Wat gedachten, mijmeringen en recepten. Dat is het wel zo’n beetje. Soms met informatie waar je iets aan hebt. Maar altijd licht van toon, met passie en met relativering.

Een moestuin
Mijn moestuin maakt deel uit van het volkstuinencomplex Langs de akker in Amstelveen. De tuin is ongeveer 14 meter lang en 8 meter breed en heeft een tamelijk zware kleigrond. Die ’s winters behoorlijk nat is en ’s zomers bij droogte gemakkelijk scheurt. Geen gemakkelijke grond, maar wel vruchtbaar.

Een man
René Snoek (1961) is geboren en opgegroeid in Amsterdam en woont tegenwoordig met vrouw en zoon in Amstelveen. Hij studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en werkt(e) onder meer voor Computercollectief, Cycletours, puntNL en het AMC.

In 2003 debuteerde hij met de roman Zo vergaat een meisje. Het boek werd genomineerd voor zowel de Debutantenprijs als de Geertjan Lubberhuizenprijs. In 2008 verscheen zijn tweede roman Poste Restante. In 2009 gevolgd door het fotoboek Paradijsvlegels (samen met Ray Nicovs).

Daarnaast schreef hij de afgelopen jaren een groot aantal columns en verhalen op het gebied van reizen, wandelen, natuur en tuinieren die onder andere verschenen in de tijdschriften Op Pad, Groei & Bloei, Seasons en Buitenleven.

René Snoek is bovendien freelance redacteur en tekstschrijver en geeft workshops en cursussen aan volwassenen, op basisscholen en in het voortgezet onderwijs.

Columns, verhalen en romanfragmenten vindt u op http://www.renesnoek.com.