Gisteren haastte ik mij aan het begin van de middag naar de tuin. Om mijn uien te redden. Ik had die vorige week van het bed gehaald, waar ze al een tijdje hadden liggen drogen, en aan een stuk gaas opgehangen. Omdat er regen, veel regen, heel veel regen werd verwacht, had ik besloten om ze mee naar huis te nemen en in onze schuur verder te laten drogen. Was net op tijd. Kwam zelf nat aan, maar met een vracht aan uien droog in een tas.

Die liggen nu dus op een plank. Bij de sjalotjes en de knoflook. Onder de plank waar al ruimte is gemaakt voor de aanstaande pompoenen. Ik had ook nog een rugzak vol courgettes, stengelui, snack-komkommers en frambozen bij me. Moest evengoed nog vijf courgettes ter grootte van mijn onderarm achterlaten. Ten prooi aan de regen. En aan wie er maar trek in een courgette heeft. Er is gewoon niet tegen op te eten. We doen ons best, maar het lukt gewoon niet. Er is een grens aan het incasseringsvermogen van mijn gezinsleden waar het courgette betreft. Hoe ik ook mijn best doe om er variatie in aan te brengen.

Mijn favoriete recept om een paar grote courgettes weg te werken is een soep. Met behalve courgette  ui, knoflook, gepelde tomaten, citroensap, ras el hanout, pimenton, een rood pepertje en verse koriander. Plus een handje rode linzen, wat hem ook meteen iets dikker maakt. Fijne soep wel. Fris, kruidig, vullend en snel gemaakt.

Ook de komkommer blijft maar vruchten produceren. Snack-komkommers die een centimeter of vijftien groot worden. Handzaam formaat. En goed van smaak. Vorige week de laatste bietjes gegeten. Maar sperziebonen, snijbonen en snijbiet zijn er nog volop. Morgen maar weer wat snijbiet plukken. Voor een frittata. Of een stamppot met worstjes en mosterdsaus. Zonder courgette. Maar die soep, die maak ik vandaag wel nog een keer.

Tenzij mijn huisgenoten dit stukje lezen en mij voor het einde van de middag op andere gedachten weten te brengen.

Recept courgettesoep met linzen

Wil je reageren? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s