En of die bladerdeegtaart gevuld met frangipane en loganberries lekker was! Frangipane bestaat uit gemalen amandelen, suiker, boter en eieren. Een verrijkte, smeuïge amandelspijs, zou je kunnen zeggen. Zoet, dus. En heerlijk in combinatie met ietsje zurige vruchten., zoals frambozen en loganberries. Ik had nog bladerdeeg over en die belegde ik met roomkaas vermengd met parmezaan, knoflook en een paar slagen peper. Daaroverheen courgette, besprenkelen met olijfolie en dan vijfentwintig minuten in de oven. Uit de oven parmaham en basilicum erover draperen plus nog een paar druppels olijfolie. We aten het in de tuin, met wat meloen vooraf en die taart toe. Zomerser kan niet.

Er komt al veel uit de tuin, deze dagen. Tuinbonen, snijbiet, courgettes, bietjes, sla natuurlijk, de eerste snack-komkommers. Van de week de knoflook gerooid en te drogen gehangen in een boom: beetje Zuid-Frankrijk in Amstelveen-Noord.

Met een paar bietjes een heerlijke couscoussalade gemaakt. Eerst geroosterd in de oven, daarna laten afkoelen, in stukjes snijden en met een ui en teentje knoflook en een flinke scheut balsamico laten karamelliseren in de koekenpan. Bij de couscous, munt en komkommer erdoor, gehakte walnoten, olie en citroensap, feta. Smaakte fantastisch! De couscous kleurde bloedrood door de bietjes, wat een prachtig, theatraal effect gaf.

Maar ook, in deze warmste dagen van het jaar, boerenkool gezaaid. Echt waar. Voor van de winter. In wc-rolletjes gevuld met aarde. Zodat ik de plantjes over een paar weken zo in het bed kan zetten waar nu nog de aardappelen staan. Boerenkool. Moet er nu nog niet aan denken. Wil er ook niet aan denken. Maar regeren is vooruitzien. En tuinieren ook.

Recept bladerdeeg met roomkaas en courgette
Recept couscoussalade met bietjes

Wil je reageren? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s