Wat van mijn pak soi geoogst. Of Purple Choy, moet ik eigenlijk zeggen. Een kleine, purperen mini-variant van de pak soi die in de winkel ligt. Mini is trouwens echt wel mini, hier.

Voorzichtig gewassen. Niet gesneden. En dan heel kort stoven. Met knoflook, gember en oestersaus. Wat stengelui eroverheen, beetje rode peper. Lekker. De mooie kleur verdwijnt grotendeels. Zoals de meeste van die mooie  kleuren trouwens doen.

Ben benieuwd hoe goed het tegen de kou kan.

Ik heb vier vuilniszakken gevuld met boombladeren, die in dikke pakken hier op het tuinencomplex liggen. Bij wijze van experiment. Voor bladcompost. Aangestampt, gaten erin geprikt en weggezet. En nu maar wachten. Ben benieuwd wat er over en paar maanden uit te voorschijn komt.

Recept Pak soi met oestersaus

 

Wil je reageren? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s