Ik moet snel nog iets over rabarber schrijven. Voordat het 21 juni is. Want daarna mag je het niet meer oogsten en eten, heb ik gelezen. Na de langste dag bevatten de stelen te veel oxaalzuur. Wij hebben twee rabarberplanten. De ene kocht ik vorig najaar en de andere dit voorjaar. Beide zijn uitgegroeid tot een jonge, maar gezonde plant. De stelen zijn niet heel dik en ook niet enorm talrijk. Een aangezien je voorzichtig moet oogsten en altijd een aantal stelen en bladeren aan de plant moet laten zitten om hem in leven te houden, is de oogst klein maar fijn.

Een paar keer een paar stelen geplukt en samen met een handje aardbeien, waarvan de oogst al even klein en fijn is, een crumble van gemaakt. Goede combinatie, rabarber en aardbei. Wassen, in stukjes snijden, beetje suiker erover en een korstje van deegkruimels. Gemaakt van bloem, suiker en boter. Kan ook nog een snufje kaneel door. Of wat gehakte hazelnoten. Half uurtje in de oven. Erg lekker. Werp vooral ook een blik in de oven. Om te zien hoe het rode sap wellustig opborrelt aan de rand van de deegkorst.

Overigens doen onze boompjes in de boomgaard het goed. Maar fruit geven ze dit jaar nog niet. Niet eens bloesem. Maar ze zijn goed aangeslagen en groeien voorspoedig. Dat geldt ook voor de loganberry. De kruisbes doet niet veel, evenmin als de frambozen. Maar ik denk dat die laatste herfstframbozen zijn.

Recept crumble van rabarber en aardbei

Wil je reageren? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s