Jonge sla en raapstelenstampot

Voor het eerst gegeten uit de tuin. Sla. Gemengde sla. Pluksla. Was lekker. Verschillende soorten slablaadjes, ruccola en een kervelachtig blad dat lekker peperig smaakte. Weet niet wat dat is. Paar radijsjes erdoor, ook uit eigen tuin. Moest het wel goed wassen. ’t Zit vol met beestjes. Aardvlooien met name.

Dat geldt ook voor de raapstelen. Ik dacht dat ze zouden verdrinken maar ze kruipen zo de gootsteen uit. Van de raapstelen heb ik stamppot gemaakt. Mijn raapstelen hebben wat ruwe, licht behaarde bladeren. Niet zo glad als ze in de winkel liggen. En dan nog vol gaatjes ook. Heb ze dus maar gekookt en niet rauw door de stamppot gedaan. Was wel lekker. Spekje erdoor, uitje, lepeltje mosterd.

Het is een zacht voorjaar. Maar wel droog. Het is ook nooit goed. Misschien moet ik vaker water geven. Ik ben dat niet gewend in onze normale tuin. Daar geven we uiterst zelden water. Maar goed, dan heb je het ook over robuuste vaste planten met een goed ontwikkeld wortelstelsel. En niet over tere zaailingen wier wortel niet dieper gaat dan een à twee centimeter.

Deze week winterwortel gezaaid en pastinaak. ‘Flakkeese’ en ‘Tender & True’. Plus nog een rijtje andijvie en een rijtje bietjes. Niet alles komt even goed op. Ik denk dat ik meer water moet geven, ja.

Wil je reageren? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s